✓ Køb for DKK 1.000,00 mere og få gratis fragt

Glad griseskank med bagt selleri, drueagurk og timian

Du skal bruge:

 

  • 2000 g Glad griseskank fra WebGrisen
  • 750 g   Selleri
  • 75 g     Drueagurk
  • 50 g     Skalotteløg
  • 5 g       Timian
  • 25 g     Havgus ost

Sådan gør du:

Griseskank og selleri
Rids sværen på griseskankene.

Gnid griseskankene ind i salt.

Kom griseskankene i en bradepande.

Sæt griseskankene i ovnen ved 175 grader.

Skræl sellerien og skær den ud i grove både.

Kom selleribådene i bradepanden med griseskanke efter 60 minutter.

Steg griseskankene og selleribådene yderlig 90 minutter.

Lad griseskankene trække i minimum 15 minutter inden de skæres ud.

Ved servering
Skær drueagurkerne i tern.

Pil skalotteløgene og snit dem fint.

Hak timianen groft.

Vend de bagte selleribåde sammenmed drueagurker, skalotteløg og timian.

Riv osten udover selleribådene lige inden servering.

Server evt. en grov kartoffelmos til.
 

Porchetta fra himlen!

Du skal bruge:

  • 1 røgegrill (eller alm grill)
  • 1 økologisk slag med skind
  • 1 helt hvidløg
  • 1 stort bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • En bomuldsnor

Sådan gør du:

  1. Tag et økologisk slag med skind fra Webgrisen.
  2. Gnid inderside af kødet godt med salt og peber.
  3. Et helt hvidløg og et stort bundt persille hakkes groft.
  4. Fordel de hakkede urter jævn i midten.
  5. Rul kødet sammen til en “pølse”.
  6. Bind det samme med en bomuldsnor.
  7. Gnid ydersiden godt med salt.
  8. Ryg den i mindst 2 timer ved 70°C. (hvis muligt)
  9. Grill Porchettaen i 4 timer ved 135°C.
  10. Slut af med 1 1/2 time ved 230°C for at opnå den lækre sprøde svær!

Lad den hvile i 30 minutter inden den skæres ud og serveres.  Fantastisk som “burger” eller sandwich.  Passer også godt med hvide kartofler og pebersovs.


Økologisk grisemørbrad royal i champignonsauce

Du skal bruge:

  • 1 kg kartofler
  • 1 stk øko grisemørbrad (Royal) finpudset
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 400 g friske hvide champignoner
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 dl. cremefraiche (18%)
  • 1 bundt persille
  • Madkulør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
  3. Økologisk mørbrad royal (fra WebGrisen) krydres med salt og peber.
  4. Steg den, på alle sider, på en pande i olie og smør.
  5. Læg den i en bradepande eller ovnfast fad, så i ovnen i ca. 10 minutter. Vigtigt! Brug kødtermometer – skal have en kernetemperatur på 82°C
  6. Gør champignonerne i stand og skær den i kvarte.
  7. Steg på panden, hvor mørbraden er brunet og lad dem blive gyldne.
  8. Hæld bouillon over og lad den koge lidt ind.
  9. Hæld fløde og cremefraiche over, til det cremer omkring svampene.
  10. Giv saucen lidt kulør og smag den til med salt og peber.
  11. Skyl, tør og nip persillen.
  12. Anret mørbraden med champignonsauce, persille og kartofler.

Mørbrad a la kantarel creme med kartofler

Ingredienser:

Tilberedningstid ca. 30 minutter

Retten er til 2 personer

  • 1 mørbrad
  • 4 skalotteløg
  • 200 g kantareller
  • ½ liter fløde
  • 100 g smør
  • oksebouillon
  • salt
  • peber
  • rapsolie
  • æblecideredddike
  • 500 g kartofler
  • friske krydderurter som timian og brøndkarse

Tilberedning:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

    Sæt kartofler i kog med en god teske salt i vandet, hæld vandet fra når de er færdige men lad dem blive i gryden til anretning.

    Skær løg i tern, rens kantareller, helst med en børste og uden at vaske dem, da de suger meget væske til sig og det kan besvære stegning, da for meget væde betyder det vil koge og ikke stege.

    Steg løg i en spsk rapsolie på en mellemvarm pande, til de begynder at blive bløde og tag dem af panden.

    Klargør kødet ved at pudse de største sener og fedt af, skær mørbraden i cirka 2 cm tykke skiver. Tilføj smør til samme pande hvor løgene blev stegt og for en mere nødde og umami smag, så skal du brune smørret før du steger dine mørbrad af. Når smørret er lækkert og brunt så steger du mørbradbøfferne af på høj varme og krydr med salt og peber. Når bøfferne er brunet af så tag dem af panden og læg dem i et ildfast fad i ovnen.

    Du skal ikke rengøre panden, vi skal bruge smagen fra løgene og kødet til at tilsmage vores kantareller. På høj varme tilføjer du en klat smør og olie og steger dine kantareller af, krydr med salt og peber og når svampene er stegt godt af tilføjer du dine stegte løg og fløde og koger det ind til en passende tykkelse. Smag til med salt, peber og et par dråber æblecidereddike for at give lidt syre til den tunge svampecreme.

    Tjek din mørbradbøffer i ovnen og når de er færdige anretter du mørbradbøfferne i dybe tallerkner, med kartofler og hælder din kantarel creme over mørbradbøfferne, et kværn peber og friske krydderurter på toppen som timian og brøndkarse der tilføjer aroma og skarphed.

Velbekomme

mørbradalakantarelcreme-webgrisen-1

mørbradalakantarelcreme-webgrisen-2

mørbradalakantarelcreme-webgrisen-3

Fordi du betyder, meget for os!

Nyhedsbrev - med mening.


Til dig der siger "JA TAK"


- Gratis rabatkoder 

- Modtag gratis opskrifter

- Information om gode tilbud

- Datoer for næste slagtning

- Videoer fra gården Alleruplund

- Indbydelser til so-safari mm.

Skriv dig op til vores nyhedsmail 

(Dette kan til enhver tid afmeldes).

Det mener kunderne

Jørgen Mølgaard
Jørgen Mølgaard
2021-02-19
Ja - så kom der endnu en kasse fantastisk økologisk svinekød Genbestilling det siger vel alt om top kvalitet
Ulla
Ulla
2021-02-15
Det kan slet ikke sammenlignes med ØKO kød fra supermarkedet! Smager så fremragende! Og den meget fine personlige respons fra webgrisen er langt ud over det forventelige. Kan kun anbefale at prøve det!
Carsten Sepstrup
Carsten Sepstrup
2021-01-22
Super service, samt kvalitet. Effektiv levering 👍 Kan klart anbefales!
Jan Rosenkrantz
Jan Rosenkrantz
2021-01-04
Til den kvalitetsbevidste, der vil vide at dyrene har haft det godt :-) Kødet er af en særlig høj kvalitet! Ja, prisen er høj og det er mange penge, men er det dyrt... Det er jeg ikke sikker på. Det smager i hvert fald fantastisk.
Karen
Karen
2021-01-01
Virkelig lækkert øko kød ! Ekstremt frisk og velsmagende.
Charlotte Rømming
Charlotte Rømming
2020-10-01
Uroligt lækkert kød, hvor man virkelig smager forskellen på det man finder i supermarkedet. Ingen tvivl om at kødet kommer fra glade dyr. God service og levering.
Malene Schjoldan Møller
Malene Schjoldan Møller
2020-09-02
Jeg kan varmt anbefale Webgrisen, god service, unikke produkter og engagerede ejere. Vi har tilberedt og spist mange af deres produkter, og de har en fantastisk smag og kvalitet. Deres oksefars som bøf i en hjemmelavet burger smager himmelsk og deres ribeye, den er virkelig mør - den bedste bøf jeg er lykkedes med at tilberede.
Mikael
Mikael
2020-09-01
Jeg har flere gange fået leveret kød fra Webgrisen og er ovenud tilfreds. Som penicillin-allergiker er det fantastisk, at der slet ikke bruges antibiotika til grisene (der kan være antibiotika-rester i økologisk kød), dyrevelfærden er i top og smagen fantastisk. Leveringen går supernemt og effektivt. Gør som mange: spis mindre oksekød og brug lidt flere penge på kød som er superkvalitet. Kan meget varmt anbefales.
Anette Brammer
Anette Brammer
2020-08-31
Virkelig fine varer og dejligt, at man kan spørge om råd.

Du finder os på

Webgrisen.dk
Trafikcenter Sæby Syd 2a
9300 Sæby
Denmark
CVR 27570240

Kontakt os på

Telefon: 8144 4024
webgrisen@webgrisen.dk