Økologisk kalvehaler

DKK 199,00

Økologisk kalvehaler giver særlig god kraft til simreretter, supper, bonebroth mv. 

Vi udskærer alle halerne inden du modtager dem, således de er klar til til beredning.

Vi anbefaler krydderier som timian, basilikum, oregano, salvie, hvidløg, laurbær, gulerødder, løg og porer. Se opskrift her under. 

 

Vi har naturligvis krogmodnet kødet og giver gerne garanti for mørhed. Dette tør vi at give eftersom at hele kalven har krogmodnet i 3 uger. Dette er hvad som vanligvis går under betegnelsen ekstra modnet.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Opskrift på kalvehalesuppe m. øl

  • 500 g Kalvehale
  • 400 g Selleri
  • 400 g Gulerødder
  • 400 g Løg
  • 300 g Porre
  • 30 g Persille
  • 300 g Mørkt øl
  • 20 g Hvidløg
  • 20 g Timian skåret
  • 4 g Laurbærblade
  • 5 g Sort peber
  • 10 g Salt
  • 2500 g Vand

Tilberedning

Kom olie i en stegegryde og varm den op.

Kom kalvehalerne i gryden og brun dem godt af, kan med fordel gøres i ovnen, hvis man laver en stor portion.

Klargør grøntsagerne, imens kalvehalerne brunes.

Pil løgene og skær dem i kvarte, skæl gulerødderne, skræl knoldsellerien og skær det i grove stykker.

Kom grøntsagerne i gryden, og rist dem let af sammen med halerne.

Tilsæt øl til gryden, og lad det koge ind til det halve.

Tilsæt vand, hvidløg, persillestilke (bladene hakkes og drysses i ved servering), laurbærblade, salt og peberkorn.

Lad suppen koge i cirka 3 timer, tag grøntsagerne op, når de er møre (efter cirka 1 time).

Skær grøntsagerne i tern og server dem i suppen.

Pil kødet af kalvehalerne.

Sigt suppen gennem et klæde.

Smag suppen til og kom halekødet, hakket persille og grøntsager tilbage i suppen.

Hvis man laver suppen dagen i forvejen, kan man pille halekødet og lægge det i pres i mellem to gastrobakker eller i 2 plastikbøtter. Stil kødet på køl natten over.

Skær det afkølede kalvehalekød i tern dagen efter.

Man kan også skære selleri og gulerødder på mandolinjernet og tilsætte suppen ved servering, hvis man syntes, at grøntsagerne fra suppen er for udkogte.

 

  •  

Yderligere information

Størrelse

1000-1100 gram, 2000-2050 gram

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økologisk kalvehaler”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...